Sanne Tilhengere

From Open Source Ecology
Jump to: navigation, search
100fans.jpg

Introduksjon

Les det opprinnelige blog-innlegget om 1000 True Fans Campaign.

Vi kan jobbe på GVCS på fulltid takket være generøsiteten av våre donasjoner. Kevin Kellys innflytelsesrike essay 1000 Sanne Tilhengere foreslo en finansieringsstruktur der 1000 støttespillere hver måned donerer en liten sum for å opprettholde et prosjekt de virkelig har tro på. Vi ser etter 1000 Sanne Tilhengere som hver lover $10 hver måned som del av 1000 Kvadrert Kampanjen.

På denne siden kan du også lese hvordan folk som deg har blitt med i kampanjen. I fra Mai 2011 har vi passert 300 Sanne Tilhengere.

Vi har også fått ønsker om større donasjonsalternativer. Som svar har vi laget Gull, Gull Ekstra, Platinum, og Engel abbonnement for $20, $30, $50, og $100 per måned, respektivt, i tillegg til Standardabbonnementet på $10/måned.

Video Introductions

Sanne Tilhengere

Erick Lavoie, Location

text

Erick Lavoie. Joined AAA 2011.
Ilya Tabakh, Location

text

Ilya Tabakh. Joined AAA 2011.
Haren, Location

text

Haren. Joined AAA 2011.
Bruce Lambert, Location

text

Bruce Lambert. Joined AAA 2011.
Craig Ambrose, Location

text

Craig Ambrose. Joined AAA 2011.
Jeff Kinzer, Location

text

Jeff Kinzer. Joined AAA 2011.
Gabriel Perez, Location

text

Gabriel Perez. Joined AAA 2011.
Josh Arrowsmith, Location

text

Josh Arrowsmith. Joined AAA 2011.
Antonius Stoiculescu, Location

text

Antonius Stoiculescu. Joined AAA 2011.
Rafa Font, Location

text

Rafa Font. Joined AAA 2011.
Steve Hepting, Location

text

Steve Hepting. Joined AAA 2011.
Bob Waldrop, Location

text

Bob Waldrop. Joined AAA 2011.
Nick Sissons, Location

text

Nick Sissons. Joined AAA 2011.
Karl Botha, Location

text

Karl Botha. Joined AAA 2011.
Walter Wood, Location

text

Walter Wood. Joined AAA 2011.
Matthew Smaus, Location

text

Matthew Smaus. Joined AAA 2011.
Luis Ospina, Location

text

Luis Ospina. Joined AAA 2011.
Matthew Clark, Location

text

Matthew Clark. Joined AAA 2011.
Stu Perera, Location

text

Stu Perera. Joined AAA 2011.
Brett Irish, Location

text

Brett Irish. Joined AAA 2011.
Antoine Malouin, Location

text

Antoine Malouin. Joined AAA 2011.
Danzig Andersson, Location

text

Danzig Andersson. Joined AAA 2011.
Ricardo Pereira Filho, Location

text

Ricardo Pereira Filho. Joined AAA 2011.
Ted Mosher, Location

text

Ted Mosher. Joined AAA 2011.
László Monda, Szeged, Ungarn

Mitt navn er László Monda og jeg er en Fri- og Åpen Kilde programvare/ maskinvareentusiast og en proffesjonell programvareutvikler. I de siste årene har jeg blitt kjent med forskjellige teknologier som 3D printing, elektronikk, printede kretskortdesign, mikrokontrollerprogrammering og sånt som har fått meg til å innse det enorme potensialet all denne teknologien kan tilby folk.

Av alle de forskjellige tror jeg ikke bare at OSE er den mest ambisiøse, men jeg tror det virkelig har potensialet til å forandre verden til det bedre. Vi burde ikke gjøre oss avhengige av bedrifter som hovedsakelig tenker på seg selv når vi kan ha tillit til oss selv og være opptatt av hverandre og med miljøet.

Jeg er stolt av å ta del i dette engasjementet og ser frem til hva fremtiden kan bringe.

László Monda. Medlem siden Mai 2011.
Mark Norton, Willseyville, NY, USA

En venn av meg henviste meg til Marcin's TED talk. Etter å ha sett den, var det ingen vei tilbake. Jeg har vært fasinert av Skaperbevegelsen i mange år nå, men har aldri helt hatt motivasjonen til å bli med, til tross for at jeg er nevenyttig. Jeg bor på en liten gård som kona og jeg har gjort om til et selvforsynt hjem som vi håper ev gang vil forsyne alle våre behov. Gårder trenger verktøy, og det slo meg at GVCS var en storartet måte å få det jeg trengte på - ved å bokstavelig talt bygge dem selv. Jeg er programvareutvikler av yrke og jeg har jobbet med flere tiltak med åpen kilde i løpet av årene, så jeg forstår ganske godt hvorfor arbeidet til OSE er så viktig og også noen av utfordringene det har i vente, spesielt rundt opprettholdbarhet. Derfor er jeg villig til å støtte det jeg sier jeg støtter og bli en Sann Tilhenger.

Mark Norton. Medlem siden April 2011.
Dan Miner, New York City, USA

Jeg er glad for at i fra våren 2011, etter utgivelsen av Marcins TED talk, får OSE i det minste en liten fraksjon av oppmerksomheten det fortjener. Hvis flere folk forsto at det drivstofftømming, internasjonale ressurskriger, og klimaforandringer vil gjøre med globalisert produksjon og distribusjon, ville de vært, ah, veldig urolige - og ville løpt for å bestille deres egne Global Village Construction Set. Ikke sikker på om OSE vil bli mer populært enn Lady Gaga - men la oss gjøre oss klare til å oppskalere produksjonen nå! - Dan Miner, New York City - www.beyondoilnyc.org

Dan Miner. Medlem siden Februar 2011.


Javier Rivera, Spania

Vil se en verdensomspennende Ressursbasert Økonomi, støtter Venusprosjektet (Zeitgeist) og ble en Sann Tilhenger av OSE i Februar 2011. Ble medlem av wikien dagene etterpå, og prøver å hjelpe med dette fantastiske arbeidet. Jeg ser på OSE som et virkelig skritt i en RBE retning - Dette er bare et nødvendig prosjekt for å skape en åpen verden. Stå på!

Javier Riviera. Medlem siden Februar 2011.
Etienne Duport, Frankrike

Jeg skulle ønske jeg oppdaget OSE prosjektet for lenge siden. Det er veldig spennende! Forhåpentligvis vil alle en dag kunne kopiere disse verktøyene for å leve sine egne autonome liv. Siden jeg er så langt fra moderskipet i Missouri, er donasjoner en smart løsning for å støtte opp om OSE. Må Kraften være med deg ;-)"

Etienne. Medlem siden Februar 2011.
Rasmus Kiehl, Toronto, Kanada

La oss ta tilbake økonomien! (flere detaljer på min side i lagdyrkningsseksjonen).

File:Rasmus Kiehl2010.jpg
Rasmus. Medlem siden Februar 2009.
Steffen Lemmerzahl, Zurich, Sveits

Global Village Construction Set passer veldig godt med settet av arbeid som jeg setter veldig stor pris på, slik som prosjektene til D55.dk og Atelier Van Lieshout innen kunst eller Paolo Soleri innen arkitektur. Ettersom jeg selv er arkitekt (http://www.slik.ch) med bakgrunn i CNC-bygde strukturer og parametrisk arkitektur (http://www.caad.arch.ethz.ch) tenker jeg i en lignende retning slik dere gjør, så jeg er glad for å kunne støtte deres storartede prosjekt med min lille donasjon!

Steffen Lemmerzahl. Medlem siden Februar, 2011.
Angela, Colorado, USA

Mange ville virkelig tjene på det gruppen din har oppnådd og tingene som kommer. Bravo! Vær så snill å FORTSETT MED DET!. Vi ser på deres suksess og vet at ditt arbeid er veldig viktig og det kunne ikke skjedd på et mer kritisk tidspunkt. Det er så mange mennesker i så mange områder som vil blomstre med verktøyene du vil tilby. I tillegg kan det hende vi får bruk for dem også! Vi har eiendom som har mange trær som ligger og som må kuttes. Områder som må jevnes, og stier som må gjenopprettes, osv. Lykke til og våre beste ønsker til alle dere.

Angela. Medlem siden Februar, 2011.
Charles Kraus, Storbritannia

Arbeidet dere gjør (og jeg siterer Facebookstatusen min) er “Bokstavelig talt det mest fantastiske prosjektet jeg har sett”.

Jeg har vært interessert i ideen av å være selvforsynt i lang tid, og har faktisk hatt en drøm om å en dag kjøpe min egen øy og begynne et helt selvforsynt samfunn som lever av landet. Det kommer åpenbart aldri til å skje, men uten drømmene våre, hva annet er det å leve for?

Så når jeg ser en hel gruppe individer dedikere tid og energi til bokstavelig talt fundamentet av drømmene mine, følte jeg at jeg måtte bidra med noe, faktisk så er deres sak den første jeg noen sinne har gitt til på månedlig basis!

Det jeg gjerne ville sett er et tall fullstendig selvforsynte småbyer arrangert, Jeg har i løpet av årene besøkt noen kommunale landbruksprosjekt i Israel, men mesteparten av disse har måttet stenge, så jeg håper at med ditt konstruksjonssett kan du forbedre prosjekter som har kommet før. Jeg tror også at med litt arbeid kan verktøyene dine være veldig nyttig i den tredje verden Afrika osv, så å se dine verktøy bli satt i praksis hadde vært flott.

Charles Kraus. Medlem siden Februar, 2011.
Joe Ventura, California, USA

I was extremely excited to learn about Open Source Ecology's work, especially The Global Village Construction Set. I'm a communications professional for NGOs and nonprofit organizations. Through my work, I've traveled around the world, including large parts of Asia and Africa. These experiences overseas convinced me of the need for thoughtful planning around the coming transition from a fossil fuel-based economy. I'm hoping that my small monthly contribution will enable this project to continue and expand its impact.

Joe Ventura. Medlem siden Februar, 2011.
Hans Sendelbach, Washington State, USA

The core issues underneath all this are really quite serious in nature. In my heart I have known for years what is happening, but the momentum in society is so powerful that it makes it easy to ignore the truth. A few months ago I watched the documentary Collapse, which is a long interview with Michael Ruppert. It shook me out of my state of denial.

In my mind this all comes down to a simple science experiment. If you put bacteria on a growth medium like agar in a petri dish, the population will explode exponentially until the food runs out. The population will plateau and drop off. The plateau and drop off are from two factors, the lack of food and poisoning from waste build up. With humans we need to broaden the definition of food and waste to include the food and waste of our infrastructure such as oil and the waste products from its consumption that leak into the air, soil and water. We are in the same position as the bacteria.

Thankfully organisms are smart and can sense there environment and adjust their growth according to the availability of nutrients or other factors. They are also adaptable and can even evolve new methods of metabolism in order to survive and thrive. Bacteria for example exchange rings of RNA with each other that allow them to generate novel enzymes, so they may adjust their function to match their environment.

RNA is coded information that controls chemical behavior. This sentence is also coded information. Your organism and mine are exchanging data, so that we may tailor our personal and infrastructural metabolism to better fit the ecological limitations we are sensing. This is the heart of what natural systems do.

Open Source Ecology has the potential to facilitate the rapid adaptation of our infrastructural metabolism. My hope is that we will learn how to weave our communities back into the complex fabric of life.

Thank you Marcin et al. for stepping forward with the concept for this movement.

Hans Sendelbach. Medlem siden Januar, 2011.


Judith Katz, California, USA

I joined because I think it's high time we develop more sustainable ways to live on this planet and OSE is a viable step in that direction.

Judith Katz. Medlem siden Januar, 2011.
Giulia Vianello, Italy

I think that the [present] economy isn't the right way to run the world. I'm talking about people who can lose everything for more money, even their life. So, maybe that's the most important reason why i have decided to subscribe to your project. I'm sad because the life of many people i know, depends on money. And i want to change this. I think that all environmental problems we actually have on the earth are initially caused by ignorance, and the ignorance is a convenient way to earn. So from your work i would like to see come out free knowledge for all people, so they would be able to better this world through the knowledge and consequent skills acquired from the open source mind! In this way everyone would understand that we can be free in every aspect of our life, and a free man is a good man. The kit you're building is fantastic and I'm happy to be able to benefit from your work in the future. Thank you very much.

Giulia Vianello. Medlem siden Januar, 2011.
Marcu Knoesen, Cape Town, South Africa

I can clearly see the need to attain all the goals as set out in OSE. The future has to be more localised. The path we are on at the moment will not end well. It is time to make a course correction in a big way.

Marcu Knoesen. Medlem siden Januar, 2011.
Robert Morris

I saw the article in Grist today, and have spent the past couple hours looking through your materials. Fascinating stuff.

I have often said that all you need for paradise on earth for 100 people is 5 engineers and a couple doctors. It is gratifying to see that someone is attempting to put it into practice.

My work is not similar at all. My last semester of law school starts on Monday, and I will be embarking on a soul-crushing cubicle-dwelling existence this fall. Happy to be contributing to a new approach, if only in a small way.

Robert Morris. Medlem siden Desember, 2010.
Floyd Earl Smith, San Francisco Bay Area, California

I’m proud to join my fellow True Fans of Open Source Ecology. The Global Village Construction Set embodies human creativity and potential, and at the same time unleashes it. Together we True Fans are supporting less use of fossil fuels for farming, better use of precious fresh water, and slowing and surviving climate change, while improving, not damaging, the land.

Floyd Earl Smith. Medlem siden Desember, 2010.


Jonathan Rivera, Houston, Texas

The work you guys are doing is great! And you guys all deserve support from everyone with a conviction for this cause. I know my contribution is not much but I hope to continue to support any way I can. The resource based economy is an idea that has given me motivation to change my life for the best.

Jonathan Rivera. Medlem siden Desember, 2010.
Georgy Korablev, Vancouver, Canada

I am a mathematics student; I support OSE project because it is an audacious step towards the true freedom and liberation of people. I am tired to see countries like Canada spending $35 billion on interest payments annually, and only $3 billion on infrastructure and technology development. I'm tired to see debt growing. I'm tired to see roads broken, schools closed, human rights violated, wars started, technology restrained, people starved, taxes grown, education made into a business, income gap grown, secrets kept from the people, fake government, mindless jobs in corporations competing for a market share, overproduction, manufactured demand and overconsumption, low quality products, inflation, fake research and fake research based on fake research, dollar signs in people's eyes, greed, lies.

People, look around and realize that all the improvement that we had in our lives is due to industrial revolution and rapid development of technology that made things 1000-fold cheaper or more; it is not due lawyers in the government; not due to stock growth, bank loans or corporations. It is due to people MAKING THINGS, NOT PROFITS. And these people shall have our full support.

Georgy Korablev. Medlem siden Desember, 2010.
Julia Valentine, California, USA

I recently became a True Fan as a financial supporter. I am a mother, teacher, Permaculturist, and inhabitant of Planet Earth. All of these endeavors require a sense of hope and a belief in the resilience of our species and of Nature as a whole. Where we stand as a society today, in the midst of the industrial growth machine, leaves us lacking in both hope and resilience. I have a base need to foster these qualities, and to create a more livable future for the children I care for and guide into adulthood. I have a true belief in the ingenuity and flexibility of our species to create a new paradigm. OSE is the actual physical manifestation of our amazing capacity to change. To truly change, we must imagine and then create. The humans behind Factor e Farm and Open Source Ecology have imagined and created. They are on their way - leading by example - to this fruitful future I also work to manifest. I am pleased to have the hard work and creative genius of OSE be open to me as a tool to use for building my abundant future and the future of my community. Thank you for daring to both imagine and create.

Julia Valentine. Medlem siden November, 2010.
Amanda Packard, Missouri, USA

I am intrigued and inspired by people offering viable solutions to the challenges facing humanity. And above that, people manifesting those solutions now – Open Source Ecology is doing just that.

I have had the honor of visiting Factor e Farm and seeing some of the tools of GVCS in action – I am deeply moved by this vision and the people behind it, who value not only tangible exhibitions of development, but also a holistic spiritual/meditation practice. I am excited to proudly join others in supporting Open Source Ecology in this paradigm-shifting revolution.

Amanda Packard. Medlem siden November, 2010.
Christian Shearer, Pacific Northwest, USA

Originally from the Pacific Northwest of the United States, Christian Shearer is the founder and Managing Director of the Panya Project (www.panyaproject.org). He has over six years of permaculture experience, working and living at Lost Valley Education Center outside of Eugene, Oregon, and now residing at the Panya Project in northern Thailand for over five years. He is a permaculture consultant with Terra Genesis International (www.terra-genesis.com), an advisory board member of We Forest (www.weforest.com), a natural builder, a food forest enthusiast, a musician, a certified educator and has extensive knowledge of tropical permaculture systems. He teaches permaculture around the world (Thailand, Malaysia, India, Taiwan, and even Missouri!) and is excited to continue sharing his passion for a better world and learning from all involved!

He is excited to be a True Fan of Open Ecology, because the ultimate goal of what the people at Open Ecology are doing is perfectly in line with the intentions of Permaculture. The synergy between the two could be very powerful in helping to usher in a new way of being for people on this planet based on local production, resiliency and an engaged populace, with more of a focus on the well-being and health of people rather than the economic progress of the wealthy. Christian is proud to lend his support to a movement like Open Ecology that fills such an important niche in helping to bring about the vision of a Permanent Culture.

Christian Shearer, Medlem siden November, 2010.
Nathanael Dinwiddie, Lawrence, KS, USA

I attended a presentation given by Marcin at the Lawrence Public Library on November 22, 2010. I appreciate Marcin's effort and enthusiasm for this compelling project. I have long been inspired by the vision of Jacque Fresco, and Marcin is generally preparing the beginning stages for the achievement of that grand vision. We must evolve in the way of this project.

Nathanael Dinwiddie. Medlem siden November 2011.


Isaiah Saxon, Aptos, USA

I'm a filmmaker, technologist, and one of the instigators of an egalitarian community of 17 people, called Trout Gulch, where we are building a studio, village, farm, and maker space inspired by the actions of Christopher Alexander, Will Allen, Sepp Holzer, and Marcin. My film team, Encyclopedia Pictura, is working with hollywood to create a new populist heroic myth for the maker movement.

I'm anticipating that the entire GVCS will be created and documented, then replicated by mechanics, geeks, hippies, weekend warriors, and tough guys that are into their trucks. I think OSE is contributing tangibly and symbolically to the greater cultural shift toward localism, authenticity, and DIY green tech.

Isaiah Saxon. Medlem siden August 4, 2010.
David Crary, Seattle, USA

I have been really searching to find people out there who are actually experimenting with new forms of social organization where it is possible to create advanced culture - that is thriving in abundance and largely autonomous, creating a model for everyone...so kudos to you guys. Keep up the great work!

David Crary, Seattle, USA. Medlem siden Juli, 2010.
Benjamin Kaplin

I'm a mechanical engineering student, and I support the OSE because a completed Open Source Village kit would represent several orders of magnitude of improvement over existing projects to improve living conditions around the globe with technology. I grew up reading Stephenson, and one of the most powerful images in his book Diamond Age is The Seed, a nanotechnology McGuffin that one of the main characters devotes his life to that would take the control of production and self-determination out of the hands of the McCorporations and put it into the hands of revolutionaries and the impoverished. Needless to say, nanotech is still several decades away from that dream, and contributing to the True Fans campaign helps a realistic Seed program without pulling me away from my studies.

Benjamin Kaplin
Paul D. Mamigonian

The Open Source Ecology group are making self sufficient living real. Through the Zeitgeist movement and groups like the Open Source Ecology the example is being set that we can come away from the corrupt monetary system. How many times do you hear people say " BUT WHAT CAN WE DO?". There IS SO MUCH THAT can be done and IS BEING DONE. THE TIME IS RIGHT, THE METHODS ARE HERE AND SO IS THE TECHNOLOGY. Please see my site www.livegreenliveclean.org. The Open Source Ecology group are leading the way, and it's up to us all to follow their lead.

Paul D. Mamigonian
Marcin Jakubowski, opensourceecology at gmail dot com, marcin_ose on Skype

I started the campaign because I have observed how little of humanity's true potential has been tapped. Everyone slaves their life away to a system that is crumbling at the seams. I believe that we can all reach absolute prosperity and evolve to freedom - by becoming skilled and productive Integrated Humans, and by helping anyone else to do the same. History has shown that this is a general formula for lasting prosperity. As long as we're wise, it should be trivial to get beyond the economics of scarcity. We need to show the world how to build the world's first, replicable, open source Global Village.

Marcin Jakubowski
Scott Akridge

As I get older I'm more and more interested in helping people. A couple weeks back I enlisted the help of a friend to help in developing a CEB press when I began doing research and found www.openfarmtech.org with the open source CEB press. I continued looking for more information but kept coming back to this site for more info and learned more about the project and found I wanted to get involved. I started by becoming a member and donating $10 a month with plans to build the CEB press and build a couple structures then make the effort a cooperative. After reading more I've decided to also build a sawmill, assuming I can recruit some help. I think this is a great project and am excited to be a part of it in a small way.

Toby Martin

I support OSE because...

 • It's an intelligent and direct effort to address some of the most serious problems we face as individuals and as a society.
 • It's one of the most interesting and creative projects I've ever heard of.
 • I see no reason in principle that it can't improve people's lives.
 • It's actually happening.
Toby Martin
Lucas González, imagina (dot) canarias at gmail dot com
Lucas Gonzalez

I support OSE because both the model and the elements add some important missing pieces to what I perceive is going on.

 • I think it's important to have local possibilities for water, food and energy everywhere. Not just at the household level but more importantly at the village or more aggregated levels. Even if you end up buying stuff from elsewhere, it's best if that happens by choice, not by necessity. It was not by choice when things were local by default and it's not by choice now that things are global by default.
 • The whole process of open sharing of ideas, processes, know-how is intriguing and, at the very least, extremely fun to watch. (I really wish I had more time to join in myself, but I'm doing things that need doing. So I translate, tell others, and chip in with a little cash, less than what others spend in smoking. My choice.)
 • I'm particularly interested in some items for specific locations. Energy for water in sunny places is a must. Shelter and water collection systems. You name it.
 • Do we really know how far and how fast this can go? I think there's bound to be a catalitic process so that more and more technologies will come out openly, in an exciting incarnation of the Stone Soup story. So I want to help keep the fire going.
 • It really looks like this can be done, should be done, will be done in 2 years. Less than 2 years now. The whole world now has a sense of urgency, I feel. I'd like to see what we can do after this. But the time is ripe for this, now.
 • It's interesting to note how open content gives us a sense of ownership. Many have felt that with software. I want to see that with hardware.


Joseph Zarr, joseph.zarr@gmail.com
Joseph Zarr

I am an anthropologist, a farmer, and a permaculturist by training. I support OSE because, well, let's be frank: This is arguably the coolest project on the planet. I am most attracted to Factor E Farm and OSE because of the overall themes of personal improvement (via daily spiritual and physical discipline - in whatever forms a person deems appropriate), human production, and an intertwined personal and community growth. We must collaboratively market the ownership of our futures.

"For less than the price of one coffee per week, for less than the price of one first class stamp per day, you can help change the world. Subscribe!"

As our resource pool dwindles globally, largely due to corporate theft and errant industrial practices, we will have to produce locally and 'in-source'. With a dwindling petroleum base, our dream of cheap energy will disappear. These are simple facts. We must invest human energies in locally-based solutions. We must ignore our propagandized 'reality' and create a meaningful existence together. With drastically increasing populations (estimated 70 million per year), we must teach ourselves the merits of collaboration, co-housing, and SHARING. My opinion is the era of individualized ownership is archaic and ill-advised. Only by sharing and producing what we actually need, and sharing what we already have (be it skills, books, resources etc.), will we experience the next stage of cultural progress. Hopefully, in the not so distant future our children's hands will not deform due to excessive playing of video games but, rather, they will callous, strengthen and scar due to meaningful labor and a 'hands-on' reality; i.e. literacy, numeracy, production = freedom. The only debts we owe are to ourselves and our community. Let's pay up.

Josef Davies-Coates

I'm founder United Diversity and co-founder of The Open Co-op and support this project because of all the many many VERY cool projects I follow, this is perhaps the most inspiring and important. I can't think of a better way I could possibly spend my money.

Josef Davies-Coates
Reto Stauss, reto.stauss(at)gmail.com, rstauss on Skype

I am mainly attracted by the momentum this projects develops. And of course because it is not talking but doing. My hope is that inspires my own little project (actually it already did): open source goods produced by small, agile manufactories. Lucas, Joseph, sign your points.

Reto Stauss
Geoff Capper, geoff (at) floodstreetfarmlet.net

I am supporting OSE because it is showing us that it is possible to regain control over the complex systems that to an extent have come to rule our lives. We can build our own machinery, we can build our own future, we can be free. The activity at Factor e Farm is truly inspiring, and I hope to use many of the products building up our own small farm, which may hopefully inspire others locally.

Tom Lindsey, thomas.lindsey at gmail dot com

I support OSE because I want Factor e Farm to succeed so I can use the tools they are developing, replicate Factor e Farm, and create a future of freedom for myself and loved ones.

Tom Lindsey and Boomer
Edward Miller, embraceunity -at- gmail dot com

I became a true fan because I would like to see our civilization become more resilient by using decentralized technological solutions, and to evolve towards a post-scarcity society. I plan to move on site soon to help build a RepRap machine.

Jussi Haverinen, haverinen.jussi at gmail dot com

I'm a strong believer in power of free software approach to technology and very interested in transformative technology and it's effect on society. Politically I'm an social ecologist and I do think that the main task that has to be done is to abolish capitalism and the state through direct democracy in the cities and neighbourhoods (confederated together of course). My skills: mostly computer knowledge, relatively good unix admin skills, and some language skills but that's about it. I only have limited knowledge of farming, construction, electronics, handcraft, but I'm willing to learn.

Mark Thomas, factore at thomastechcon dot com

My wife and I are serial homesteaders--we built up a goat dairy from scratch in South Africa, a small livestock farm in Appalachia, and are just starting on a lambing operation in Southside Virginia.

Politically, I base my ethics on the Nonaggression Axiom and I do think that the main task that has to be done is to abolish democracy and the state through direct capitalism. Apologies to Jussi above! I do my political writing at Distributed Republic and much of my reading at the Ludwig von Mises Institute.

David Voeller, carefulwiththat at gmail dot com

Open Source Ecology is applying knowledge and skill in the most effective way possible, to create a livable future. The convergence of Permaculture principles and Open Source methodology has been a long time coming. Open Source has shown us that technological advancement need not be encumbered by destructive and wasteful hierarchical control. Permaculture has taught us that a fulfilling and ethical life is not only possible, but realistic in a variety of climates and conditions. Open Source Ecology's work has the possibility to allow many more people to live within their resources; and to drastically increase the quality of life for those already doing so.

David Voeller
Eric Hunting, TheMillennialProject at gmail.com

We are on the cusp of a transformation in the nature of our civilization. A fundamental shift in the way just about everything works in our society predicated on the evolution of the processes and technologies by which just about everything in our habitat is made. Emerging digital fabrication technology combined with emerging awareness of the factors of industrial sustainability are not only changing how we make things but who is making them and where. Industrial Age paradigms that have been concentrating industrial, economic, and political power for a century are failing in the face of a progressive shrinking, smartening, and demassifying of the tools of production and communication. Open Source Ecology is on the cutting edge of this transformation, pursuing and cultivating a spectrum of tools, new and old, that can realize a radical new level of sustainable community self-sufficiency with the intent of disseminating these tools globally. The Factor E Farm project is an incubator for a nascent movement with world-sweeping potential.

Eric Hunting
Erik de Bruijn, ose at erikdebruijn.nl

We've heard about, or even experienced, the collaborative power of passionate individuals around the world. When they join hands, contributing their energy, freely sharing their ideas and building on them, this mode of production can be highly productive. It may well outperform the traditionally closed 'institutional' mode of production, like Wikipedia is giving us an abundance of knowledge at no cost. OSE attempts, and is actually very successful at extending this notion of knowledge sharing into a way of living. They codify and freely reveal their knowledge into design files and rich instructional material such as video tutorials. Those serve to inspire, but also to practically make this concept replicable and effective.

Erik de Bruijn
A. N. Alias, anon23bf at nyx dot net

I support OSE because we need viable alternatives to the military-industrial complex as a foundation for survival in the near future, particularly if predictions about the coming hyperinflationary depression turn out to be well founded.

Olle Jonsson, olle.jonsson at gmail dot com

I had seen the impressive LifeTrac project on the web, but when I heard about the RepLab initiative, I was hooked. I'm just a random web developer, but I want to help push toward a generalized, open digital fabrication toolkit. When each hackerspace, lab, and interested individual has access to equipment like that, things get really interesting.

Olle Jonsson
Maureen, baubo at dishmail.net

I support factor E open source farm because when the cheap industrial food machine breaks down for lack of diesel fuel and capital, people are going to be shocked, angry and then desperate to learn a new way of living. OSE is not just a theory, a book or a blue print. It’s an open source physical model of a DIY food, energy and shelter producing system. Large-scale industrialization was largely a wrong turn for humanity. By shrinking the scale, localizing throughputs, working smarter and sharing information globally we can create a bright new future – a true renaissance. Factor E farm is breaking trail for us all. I can’t think of a better investment.

Elifarley, my first name @opensourceecology.org

I found out about Open Source Ecology after watching the Zeitgeist Addendum movie. That movie sparkled my curiosity and I started a quest to understand the problems and possible solutions to our society's needs.

In this quest, I found out some very exciting ideas, groups and people, like the Transition Towns movement (concerned with peak oil), The Venus Project and RBE Foundation (moneyless, cybernated society), Common Good Bank (alternative currency system), RepRap (self-replicating, open source 3D printer), the P2P Foundation, and the OSE site, to name a few.

You may have noticed that all these projects and movements seem to have a common goal, they all seem to propose that we forget all artificial limitations (and scarcity) and we all seek union to improve our lives and sustainability. Without artificial limitations, we all can have much much better lives. That's the message I can hear all these people and movements resounding.

I'd say that The Venus Project champions ideas, whereas OSE materializes them, performing concrete actions that will move our world forward.

I'm confident that our small contributions to this cause will add up and have a tremendous positive result for everybody.

(In Portuguese)

Descobri o site da Open Source Ecology depois de assistir ao filme Zeitgeist Addendum. Esse filme despertou minha curiosidade e então comecei uma busca para entender os problemas e as possíveis soluções para a nossa sociedade.

Nessa busca, descobri algumas ideias, grupos e pessoas muito interessantes, como o movimento Transition Towns (preocupado com a dependência ao petróleo), o Venus Project e a RBE Foundation (sociedade sem uso do dinheiro, automatizada), Banco do Bem Comum (sistema de moeda alternativa), RepRap (impressora 3D de desenho aberto, auto-replicante), a Fundação P2P, e o site OSE, dentro vários outros.

Vocês podem ter notado que todos esses projetos e movimentos parecem ter um objetivo comum, eles parecem propor que esqueçamos todas as limitações artificiais (e escassez) e que todos busquemos união para melhorar nossas vidas e sustentabilidade. Sem limitações artificiais, todos nós podemos viver muito melhor. Essa é a mensagem que eu posso escutar todas essas pessoas e movimentos ressoando.

Eu diria que o Venus Project dissemina ideias, enquanto que a OSE as materializa, realizando ações concretas que irão avançar o nosso mundo.

Estou confiante que nossas pequenas contribuições a essa causa irão se juntar e terão um resultado tremendamente positivo para todo o mundo.

Elifarley Cruz


Shaun Warkentin

What money buys is technology, luxury. What technology and luxury buy are pleasure, physical health, and free time for the intellectual, spiritual, relational, creative pursuits that are the constitutive properties of real wealth (a widening of awareness and knowledge) unavailable within a purely subsistence economy. The equation linking money to wealth must be broken (along with the power structures that encroach upon the agency and freedom of most of humanity and the biosphere). OSE appears to be demonstrating how this might be achieved.

Shaun Warkentin
Aigars Brūvelis, abruvelis at gmail dot com

This is it. Linux will fully replace windows and in 50 years Open Source Harware will replace most of the commerce. Get on with it.

Aigars Bruvelis from Latvia/UK
Lucas,

I contribute to OSE because I got tired of all the organizations that claim to be "promoting" sustainability through advocacy and lobbying, which usually merely contributes to the inertia and complexity of our current patently unsustainable society without producing any truly meaningful effect on regular peoples' relation to the economy and planet. We need tangible means and methods to take our lives into our own hands and reduce our reliance on global industrial market structures, not rhetoric and posturing. OSE is one of the few operations that has taken up the task of rebuilding and redesigning material existence to cope with the inevitability of a resource-scarce future. The advancements made at this important project are setting precedents that simply are not being set anywhere else, and I hope to personally be using some of the methods and technologies being developed; from that standpoint, I view my financial contribution as an investment, not a gift. At some point in time those of us who philosophically stand opposed to the dominant paradigms of mass consumerism and ecological exceptionalism must stop talking and starting acting, and OSE is doing just that.

Peter Koeleman

I would love to see the Factor e Farm evolve into a self-sufficient, renewable and socially superior society.

The technological steps towards freedom that the Factor e Farm project take are very interesting to me because I am an IT specialist. I had a taste of gcode a long while back and work with Linux every day as my primairy OS. The modular hardware design makes this technology easy to comprehend and use, even for non-engineers like myself.

The freedom part of this project is what I think will be the most important part of the near future in escaping a corporate ruled society of ever more money spending (=debt building) consumers. The need for economic growth simply isn't sustainable. Those who manufacture and manage their own resources are the only ones who know the real cost of things.


Daniel Slate, danieldavidslate + gmail and the rest

This is the real thing, and what you're doing is absolutely necessary. The numerous possibilities that can grow from this...general resilience, a reboot/revision of kibbutzim/moshavim in America or elsewhere, so many other possibilities...building the platform is worth doing. Ideas become real through action. What I see coming out of this work is a way to test out applied philosophies of responsible liberty.


Adam Mitchell, mitch dot ad at gmail dot com

If organizations were measured in terms of relevancy of work, loftiness of their goals and their ability to inspire others, Open Source Ecology --no doubt-- would be at the top of anyone's list. I am proud to support their endeavor, however small, in hopes that together we can build a better world and encourage others to become more Integrated Humans.

Adam Mitchell
Anna Przychodzki

I was very excited to discover the work of Open Source Ecology; I had no idea people were doing this. I stopped taking science class in my second year of high school so the technical stuff goes way over my head... what I do understand is the intent of the work and the implications of success. The life I want is out of reach for now... but if I support OSE, maybe I can have it in the future. OSE seems to bring us closer to what I believe are our birth-rights: sustainability, economic freedom and quality of life by way of human ingenuity and cooperation, not competition.

Anna Przychodzki
Nathan Luedtke

I think I found out about Factor E Farm through John Robb's blog Global Guerillas, or at least through that general section of the net, which I am interested in and have been following for some time. I have been tracking your project for a little over a year, and was inspired to contribute when i saw that recently you seem to have hit a tipping point and have been making quick progress which probably will require a little more cashflow.

In terms of what I would like to see come out of it- exactly what you are doing. All of the positive movements that I see out there- Permaculture, Open Source, Transition, etc etc- all of them are integrated in your program. With OSE/FEF, you have a very scientific/rational approach that I appreciate. Long term, I would love to see OSE ideas spread and populate worldwide, and see the technology package implemented and developed further at other sites, both in the USA and as a more successful "technology transfer" to the third world.

Nathan Luedtke.
Devin Balkind An abundant future is dependent on open technologies that fulfill people's most basic needs: food, water and shelter. The fact that this type of work isn't widely recognized as the foundation of a more efficient, equitable and enlightened civilization is a testament to the confusion of our times. Consider me at your service.
Devin Balkind, Since August 2010
Devin Balkind for real.
Ivan Garcia, ivan at movimientozeitgeist dot org

I've been a OSS programmer for like 8 years now and I love the idea of OS Hardware and the great suistaniblity revolution that the OSE guys are doing. I'm also a supporter of the Zeitgeist Movement in Spain and they both share very similar goals. What you are doing is absolutelly necessary and meaningful for our future!

Ivan Garcia
J. Kent Hastings, USA

The OSE (Open Source Ecology) "True Fan" program is a grass roots way to crowdsource funding for the goal to develop the essential 40 pieces required to make up the complete "Resilient Community Construction Set," an advanced industrial economy in a box that can be deployed inexpensively anywhere in the world.

The cost is reduced to one tenth normal thanks to the savings from using open source software and hardware designs. The components are essential to life and work in the system rather than just decorative knick knacks or toys that Makers like to dabble with and are "designed for disassembly" so each component, like the Life Trac tractor for example, is easy to repair with bolts and simple tools such as wrenches, and easy to modify and improve.

J. Kent Hastings, Medlem siden August 2010
Søren Poulsen, Denmark

Words like empowerment or freedom get a whole new meaning when you talk about having the skill set, to create everything you need from nothing.

Søren Poulsen
Nikolay Georgiev, Karlsruhe, Germany

Open Source Ecology is based on Natural Principles which consequences have been shown to be positive for a lot of natural and technological systems.

 • Decentralization (instead of Centralization) of Power – proven pattern in a lot of networks, like technology (internet, web site development, …) and human relationships (politics, religion/spirituality, family, …).
 • Self-Sufficiency – basic needs for living are covered and produced by the local people. No need for dependence. In the future if there is dependency it will be in the form of collaboration.
 • Openness – sharing documentation, product design and development process. Being able to change and adapt the products.
 • Product Quality – life-time, modular and systems Design.
 • Collaboration (instead of using other people for self-interest) – getting people together by purpose and values, and not by force, is much better for the producers and the consumers as well.
 • Replicability – giving birth of open sourced, modern-living villages is just amazing! Having the choice of replicability saves a lot of time and work.

It is crucially important that we go beyond life of survival. Survival mode is pushing everyone to take resources from other people, not considering their allowance, health and their community. When we are in survival mode we often neglect our own values and push other people in order to survive.

When we reach the state of living where all basic needs are covered, every person on this planet will have much bigger possibility to develop his own potential. Right now only a very small percentage of the human population have the time and possibilities to develop themselves – to guide their own life in the direction they want, to contribute to the society by using their abilities in their fullness. Most people in the world are fighting, struggling, working only for their own survival or that of their own families, and higher goals and desires like developing themselves and contributing to society are not possible and of low priority.

We need new models of economy and living based on openness, giving and sharing. Open Source Ecology is headed clearly in this direction, giving back freedom to where it belongs.

Nikolay Georgiev, Medlem siden September 2010
Dario Figueira, Portugal, wurmdario at gmail dot com

I became a true fan simply because I was already monetarily supporting a NGO. And for me, you seem to be doing better work, or more important work than they were. So please continue XD. WurmD 23 August 2010 (UTC)

Matthias, neodynos-at-googlemail-dot-com

Thinking about what's wrong with the world, I found that huge aggregations of power and of money are the main tools we as humans use to oppress and exploit. That led me to support Open Source Ecology as a decentralized alternative.

And while I am convinced that the ultimate solution (one that transcends even death) is not to be found through technology but rather through sound theology -- I am also convinced that the work of OSE can provide all of us with a better world until death.

Chris Berry, France

What immediately impressed me about what you are doing is that...... well, this is something that could actually work. Much of the ecology movement seems to really depend on shifting human nature (ie modern capitalism will work just fine so long as people breed a bit less, consume a bit less, etc- its never going to work, at best we'll destroy the planet in the next 200 years instead of the next 50).

People need to be offered something genuinely better. And really, when you look at it, it shouldn't be difficult to beat this modern lifestyle based on greed and envy and selfishness, with rampant crime and suicide and mental illness, people drowning in debt, and every system we depend on falling to pieces in front of us.

Chris Berry, Medlem siden Oktober, 2010.
Daniel Morlan, Indiana, USA

I will be watching you folks closely. I heard you on the V-Radio show a couple of times, and your methodology is far more inspiring to me than the mere lip-service that most put out, including myself. (I am the “editor in chief” of the Indiana Zeitgeist Newsletter.) and an acquaintance of Neil Kiernan, and I am enthralled with what you folks are doing.

Daniel Morlan, Medlem siden August, 2010.


Shakti Saraswati, Brisbane, Australia (mail at shakti dot id dot au)

I have come to the Open Source Ecology, from the Zeitgeist movement and see this as a natural transition from something quite absurd to a more practical way to live our lives. By doing nothing we have allowed this silly profit system overrule common sense and go so viral as to be totally dysfunctional. Society spends all of its time solving problems that are symptomatic and never go any deeper to find causal remedy.

The fact that people can earn money without actually contributing anything of substance is an unbelievable waste of potential usefulness. 80% of the population do this while fiddling the figures, they are totally consumed. Imagine if that problem solving potential was put to good use.

As a musician I find it an incredible distraction living in a society that has not, after 5000 years of civilisation, actually become civilised yet. A lot of the mental energy that I need to improve myself as a musician is wasted basically trying to survive. I have learned to live off the smell of an oily rag, and my priority is improving myself to the detriment of living comfort, and that is because society does not work efficiently.

I see Open source Ecology as the first rung in the ladder to improving all that ails the world. The important thing to mention here is the fact that everything that each individual knows is the collection of their experience of everyone else around them, so they have no right to exclusivity and have a duty to share. There is no reason why all land and resources should not benefit all people. The understanding of this will eliminate all the unnecessary conflict that we have today. The challenge is to put it into practice for the greater good without sacrificing the individual. This will happen when we share the workload and become responsible.

Fulfilment in life comes from hands on achievement and when everybody is contributing instead of building locks and walls while fiddling figures, I bet we have a much more harmonious and luxurious lifestyle without the fear. The real challenges will be then what will affect us all as a human species, rather than just individual survival.

So thank you Open Source Ecology for putting the wheels in motion of the ground-up transition to self-sustaining systems open for the improvement of all who contribute, not just those who wish to profit and exploit.


Shakti Saraswati. Medlem siden Nov., 2009.
Carolyn Phillips, Adelaide, Australia
Carolyn

I’ve always liked smart, lean design and this project seems both smart and lean. I hope you make some headway without the bureaucratic bloat that seems to ultimately spoil good ideas.

i