Ubrzani tečaj o OSE-u

From Open Source Ecology
Jump to: navigation, search
Ubrzani tečaj
Ovo je ubrzani tečaj o Open Source Ecology (OSE). U sljedećih 15 minuta, biti će te upućeni u sav rad OSE-a u posljednje 4 godine. E-mail crashcoursemoderator at gmail dot com za podršku. Također pogledajte i Technical Abstract of the GVCS.


Prikaz za novake

Započnite s glavnom OSE stranicom.

Da biste vidjeli što radimo, pogledajte video GVCS in 2 Minutes. Open Source Ecology osnovao je 2004 Marcin Jakubowski. Mi smo mreža poljoprivrednika, inženjera, i pristaša koja zadnje dvije godine stvara Global Village Construction Set. GVCS je open-source, low-cost, tehnološka platforma visokih performansi koja se sastoji od 50 različitih industrijskih i poljoprivrednih strojeva potrebnih za izgradnju održive civilizacije suvremenog komfora. GVCS spušta ljestvicu za ulazak u djelatnosti poljoprivrede, izgradnje i proizvodnje, te se može predstaviti kao lego-set modularnih alata u prirodnoj veličini kojim se može stvoriti čitava gospodarstva, bilo u ruralnom Missouriju, gdje je projekt osnovan, u urbanim rekonstrukciji, ili u srcu Afrike.

Pogledajte dnevnike sudionika sa Factor e Farm-e.

Imamo ambiciozan program razvoja i publiciranja preostalih 49 tehnologija u roku od 2 godine i 2.4 milijuna dolara proračuna - koji smo saželi kao naš 50/2/2 program. Period za realizaciju je 2011-2012.

Ključne značajke GVCS-a

Ovo su ključne značajke GVCS , a ako želite vidjeti cijeli skup vrijednosti, pogledajte temeljne vrijednosti OSE-a.

Ključne značajke

 • Open Source - slobodno objavljujemo ​​naše 3D dizajne, sheme, edukativne video materijale, proračune, i priručnike za uporabu na našem open source wiki-ju, te koristitimo otvorenu suradnju s tehničkim suradnicima.
 • Low-Cost - troškovi izrade ili kupnje naših strojeva u prosjeku su 8 puta jeftinije nego kupnje od industrijskih proizvođača, uključujući i troškove rada od 15 dolara/sat za GVCS fabrikator.
 • Modularnost - motori, dijelovi, sklopovi, i pogonske jedinice su razmjenjivi, te se mogu grupirati za postizanje raznolike funkcionalnost iz malog skupa jedinica.
 • Korisničko održavanje - dizajn-za-rastavljanje omogućuje korisniku jednostavno rastavljanje, održavanje i popravak alata, bez potrebe za skupim serviserima.
 • Uradi sam - korisnik dobiva kontrolu nad projektiranjem, proizvodnjom i modificiranjem GVCS skupa alata.
 • Zatvorena petlja proizvodnje - Metal je osnovna komponenta napredne civilizacije, a naša platforma omogućuje recikliranje metala u djevičansku sirovinu za proizvodnju daljnjih GVCS tehnologija - čime je postignuta proizvodnja od "kolijevke do kolijevke".
 • Visoke performanse - standardi učinka moraju se podudarati sa ili premašiti industrijsku konkurenciju da bi GVCS bio održiv.
 • Fleksibilna Fabrikacija - Dokazano je da fleksibilno korištenje općih strojeva u odgovarajućem razmjeru proizvodnje može biti održiva alternativa centraliziranoj proizvodnji.
 • Distributivna ekonomija - Potičemo replikaciju poduzeća koja proizlaze iz GVCS platformi kao put do istinski slobodnog poduzetništvo - uz ideale Jeffersonovske demokracije.
 • Industrijska učinkovitost - U cilju pružanja izvediv izbor za održiv život, GVCS platforma odgovara ili premašuje standarde produktivnosti industrijske konkurencije.

Područje primjene GVCS-a

Područje primjene

 • Mehanička Infrastruktura - konstruktivni setu prirodnoj veličini, nalik na LEGO, za konstrukciju poljoprivredne i komunalne opreme, sa naglašenom mosularnošću. Mehanička infrastruktura temelji se na podvožju (traktor, mikrotractor, auto, buldožer) s modularnim dodatcima. Provodi, motori i pogonske jedinice sz razmjenjivi, čime se povećava raspon koristnih strojeva koji se mogu sastaviti od malog skupa komponenti. Na primjer, pogonska jedinica može se jednostavno izmještati između traktora, buldožera ili automobila.
 • Poljoprivreda - prehrambena infrastrukture za održivu zajednice (Open Source Agroecology) ima za cilj pokazati najbolje prakse sustava za prehranjenje 100-200 osoba i užim timom od 4 poljoprivredna specijalista, ili Open Source Agroecologista.
 • Energetska infrastruktura - uključuje gorivo, motorne pogone, i električnu energiju. Energetske infrastrukture sastoji se od solarne energije hvatane ili Solarnim turbinama ili biljke. Solarna turbina koristi solarnu topline izravno kad sunce sja, ili pohranjenu u biljkama putem fotosinteze, gdje se energija dobiva iz biljne biomase.
 • Stanovanje - stambena infrastrukture sastoji se od niza višenamjenskih alata: CEB-Preše, Pilana, cement mixer, Modularnih stambenih jedinica, dnevni strojevi i drugi. Mi ćemo proizvesti profesionalne arhitektonske projekte za izgradnju CEB i drugih prirodnih struktura.
 • Prijevoz - uključuje Open Source Microcar i komunalni kamion s imlement attachabilty, sve pokretano pomoču Power Cube-ova.
 • Digitalna Fabrikacija - od RepLab do vruće obrade metala i potpuno opremljenih industrijskih robota.
 • Materijali - Vađenje aluminijska iz gline , bioplastic ekstruder uključujući sintezu bioplastke iz biljaka.

Trenutni status

Posljednja promjena: 1. veljače, 2012.

Sljedeći prototipovi i proizvodi su razvijeni do sada:

The Liberator, CEB preša
(Finalni Proizvod)
Compressed Earth Block (CEB) Preša omogućuje brzu (16 blokova u minuti), low-cost, gradnju visoke kvalitete od zemlje na licu mjesta . CEB preša koristi se stiskanje lokalnog ili sa lica mjesta tla od ilovače (20-30% volumenskog udjela gline) u strukturne (48-690 kN/m2) građevne blokove. Stabilizacija s cementom možu se koristiti za dodatnu otpornost na vremenske uvjete. CEB se također koristi za izgradnju podova, popločenih površina, potporni zidovi, skladišnih strukture, ili bilo koje druge strukture, gdje su uniformni strukturalni blokovi poželjni.

Links: The Liberator, The CEB Story, initial field testing, pressing bricks, disassembly, crating (packaging), machine overview, the frame, the controller, CEB Machine Controller: Fabrication Recursion, Complete CEB Walkthrough.

Documentation: Introduction, Build Instructions, CAD Files

LifeTrac
(Finalni Proizvod)
LifeTrac je svestrani, 4-pogonski, pune veličine, hidraulički, skid-steering traktor od 18-200 KS s dodatnom opcijom čelićnih gusjenica. LifeTrac je zamišljen kao minimalistički, no visokih performansi, dugoviječni dizajn, dizajniran za rastavljanje, radni konj i pogonska jedinica za sve operacije upravljanja zemljištem. Karakterizira ga jednostavno servisiranje od strane korisnika. Njegova modularna priroda omogućuje brzo pričvršćivanje dodataka; zamjenjivosti / ugradnju više pogonskih jedinica (Power Cube) za prilagodbu nivo snage zadataku pri ruci, brzo pričvršćivanje svih hidrauličnih komponenti putem brze spojke crijeva, uključujući brzu promjenjivost hidrauličnih motora za korištenje u drugim aplikacijama

Links: Prototype I; Prototype I with external Power Cube; Prototype II of Development, Prototype II Completed, moving. Prototype III. Prototype IV.

MicroTrac
(Prototype I)
MicroTrac je umanjena, hodna verziju LifeTrac za rješavanje potreba za mikrotraktorom. Većina komponenti je ista kao za LifeTrac, osim što su smanjenji strukturalni dijelovi, tako da se zadrži zamjenjivost dijelova između MicroTrac i LifeTrac.

Links: Prototype I completed blog post, prototype I completed video, zero turn, Microtrac Prototype II, Prototype II Challenge.

Documentation: wiki documentation ; Prototype I Blender File

Soil Pulverizer
(Finalni Proizvod)
The Soil Pulverizer se priključuje na LifeTrac te služi za usitnjavanje tla u finu konzistenciju koja se može koristiti u pripremi za prešanje komprimiranih zemljanih blokova (CEB)..

Links: blog, construction and test (short video), test (video).

Power Cube
(Finalni Proizvod)
Power Cube je univerzalna, samostojeća pogonska jedinica koja se sastoji od motora u kombinaciji s hidrauličkom pumpom za pružanje snage različitim uređajima u obliku hidrauličnih tekućina pod visokim tlakom. Power Cube je modul koji može biti priključen na LifeTrac, Microtrac, Buldožer, i Open Source Car (Oscar) platforme. Povezuje se s drugim uređajima putem brze spojnice i brzim spajanjem hidrauličkih crijeva.

Links: short and long (50min) video.

Documentation: Blender Files.

CNC Torch Table
CNC Torch Table je stol za rezanje. Glave rezača se može kontrolirati računalom za izradu čistih i oštrih rezova na XYZ osima. Prototip I je izgrađen, no nije bio uspješan, budući da je zračenje koje emitira plazma rezača izazvalo kvar elektronike. Dovršavamo Prototip I sa nadogradnjom open. source stepper motor kontrolera.

Links: wiki page, Plasma cutter in action, Open Source Torch Table Part 4, Part 5, Part 6.

Documentation: Build (wiki), Blender File; Prototype I First Fire

Drill Press
(Prototype I)
The Drill Press služi za izravno bušenje 2.5cm i većih rupa u metalu bez predbušenja. Sastoji se od hidrauličkog motora za bušenje i hidrauličnog cilindra za pritisak - tako da doslovno tiska, te ne nedostaje momenta i snage budući da motor može postići i do 20 KS. Koristimo naš Universal Rotor kao motor..

Links: video

Documentation: documentation

Ironworker Machine
(Prototype I)
The Ironworker Machine je uređaj koji može istovremeno rezati i bušiti rupe u čeliku i drugim metalnim debljine 2.5cm. Trenutno radimo na prototipu 150 Ton Hole Puncher.

Links: 150 Ton Hole Puncher's blog post, Sketchup model

Documentation: Hole Puncher's Wiki Documentation, Wiki Category

U 2011, Marcin je održao TED Talk prezentaciju. Imali smo naruđbe za Power Cube, CEB Press, Tractor i Soil Pulverizer te smo počeli sa gradnjom HabLab i radionice. Replikacija GVCS strojeva je započela.

Imali smo uspješnu Kickstarter kampanju i dobilismo smo grantove od Kauffman Foundation iShuttleworth Foundation. Sada proširujemo našrazvoj resursa.

Dovršavamo Civilization Starter Kit DVD koji sadrži kompletnu dokumentaciju za Power Cube, CEB Press, Tractor i Soil Pulverizer

Trenutno radimo na 13 strojeva. Možete vidjeti trenutni status u Status Brief-u.

Možete se predbilježiti za GVCS strojeve.

Planovi za budućnost

U 2012 ide brz paralelni razvoj za završetak 50 strojeva. Pojačavamo naš organizacojski razvoj i regrutiramo suosnivača da se pridruži timu na Factor e Farm-i.

Prvo planiramo ope source gotove beta prototipove u tri glavne grupe:

U potrazi smo za aktivnom suradnjom u svim projektima. Naše trenutne potrebe su:

 • Fabrication Manager- završiti postojeće i nove proizvodne serije, proizvesti daljnju građevinsku opremu potrebnu za infrastrukturnu izgradnju. Planiramo izradu prototipa pilane, miksera cementa , augera, rovokopača i backhoe u sezoni 2011.
 • Construction Project Manager- vodi izgradnju nove infrastrukture kako novi ljudi dolaze na lice mjesta, s naglaskom na prirodne tehnike gradnje, kao što su CEB, lokalne drvena građa i lokalne biomase za superizolaciju i bioplastiku za staklenike (vidi zadnji blog post za detalje)
 • voditelj projekt - skupni globalni / lokalni projektni menadžment i integracija, korištenje pomoći globalnog razvojnog tima za unaprijeđivanje i testiranje GVCS infrastrukture na Faktor e Farmi
 • Machine Designer / CAD- kreira tehničke dizajne (CAD) u proces izrade prototipa GVCS - pružajući izvedbene crteže proizvodnom timu
 • OSE fabricators- custom fabricators i prototypers koji pretvaraju tehnički dizajn sa crteža u fizičke prototipove - stvaranje fizičke biti projekta
 • CAM Expert - doprinosiCAM (izrada automatizacija) aspekt prototipa proces razvoja CAM datoteka i pomoću CNC strojeva - dok racionalizaciju proizvodnju proces
 • Energetski inženjer- razvija mrežu električne energije za zajednicu i razvija materijal radionica vlasti - uključujući razvoj zavarivač, plazma rezač, indukcija peći, inverter, regulatora punjenja, i ​​druge snage električni uređaji koji su uključeni u GVCS
 • Podrška za daljinsku suradnju- organiziranje daljinskih suradničkih timova za dizajn / CAD / izradu prototipova pomoć Faktor e Farma
 • CAD / CAM Programer- robusan, integrirani, open source, profesionalne kvalitete alat za CAD/CAM trenutno nije dostupan. Mi ćemo uložiti napor u razvoj takvih alata za korištenje u repliciranju GVCS strojeva, gradeći na i integraciju postojećih alata.
 • Manager regeneracije zemljišta- Faktor e Farma pati od ozbiljnih erozije i problema plodnosti uzrokovanih prethodnim desetljećima komercijalne poljoprivrede. Da bi poboljšali ovo, naš plan je izgradnja nasipa, bara i drugih zemljanih radova sa izravnom svrhom rješavanja erozije, plus, intenzivno površinsko kompostiranje i naglašenu rotaciju ispaše kao brz način da se unaprijedi zajednica zemlje i hrane.
 • Farmer – ili točnije - open source agroecologist - središnji osoba u zajednici koji pruža prehrana za FeF momčad i time je primarni contibutor za dobro zdravlje zajednice. Open source agroecologist je odgovoran za proizvodnju hrane - iz vrta i voćnjaka na području kulture, stočarstvo, ribarstvo, šumarstvo i - i za čuvanje hrane i prerade, kao što je sjeme za čišćenje, spremanje sjeme i ulje izražavanja. Farmer je odgovoran za proizvodnju hrane, goriva i vlakana usjeva (oba drva i odjeće) - a da pritom zadrže raznolik i integrirane ekosustav tla i hrane web koji poboljšava kvalitete tijekom vremena.
 • Kuhar – hrani FeF stanovništvo, sudjeluje u planiranju usjeva, žetve, i organizaciji aktivnosti za preradu hrane.

Marcin će održati TED govor na TED Global.

Nakon 2013.

Nakon završetka GVCS prvi OSE Zajednica će biti izgrađena, te je planiran program 2-godišnjeg obrazovanja i osposobljavanja intenzivnim treningom.

Dokumentarac o Factory E Farm može biti realiziran u budućnosti.

Podržite OSE i surađujte s nama kako bi nam pomogli da se ovo ostvari.

Kako se uključiti?

Sudjeluj!
Ako vam se svidjelo ono što ste vidjeli, molimo da pogledate Sudjelujte stranicu da bi saznali o raznim načinima kako da svojim vremenom i vještinama doprinesete našem projektu
Ukoliko se želite brzo priklučiti nekom projektu, provjerite Guide to OSE Projects.

Mediji i intervjui

Za intervjue, molimo da provjerite naše Press Procedure. Ovdje možete pronaći High Resolution GVCS Media.

Ključni pojmovi

Obavezno štivo za developere

Ostalo

FAQs

To Do lista

Pogledajte GVCS zadatci i Projektne potrebe.